16
05
2017

Op zondag 28 mei staat de Toolenburger plas weer in het teken van de jaarlijkse SportFair!

Op 28 mei 2017 vindt de zevende editie van de SportFair Haarlemmermeer plaats bij de Toolenburgerplas. Deze dag zal in het teken staan van het totale activiteitenaanbod in de gemeente Haarlemmermeer. De hele dag is er volop vermaak voor jong en oud. De toegang tot de SportFair is gratis.

Om 11.00 wordt de SportFair geopend waarna aansluitend de start van de kids run is. Op deze dag kunt u kennis maken met veel bekende en onbekende sporten. Lokale organisatie en verenigingen presenteren zich aan u met een mooi (sport)programma.

Programma:
De SportFair is een sportieve dag voor jong en oud. Voor de avontuurlijke kinderen zal het KinderFunpark aanwezig zijn. Hier zal een leuk programma voor worden opgesteld waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Dit wordt georganiseerd door Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer.
Op de SportFair kunt u kennis maken met verschillende sportieve activiteiten. Op de SportFair zullen ongeveer 50(!) verenigingen staan die hun sport willen promoten. Door al deze aanmelding hebben we een zo breed mogelijk programma kunnen samenstellen voor jullie.
Enkele voorbeelden van de sportieve activiteiten die u kunt proberen op de SportFair zijn: voetballen, hockeyen, zeilen, rugby, schaken, turnen, pony stappen, basketballen, honkballen, dansen en ga zo maar door.
Er is ook weer een vol podiumprogramma met veel dansoptredens. Kom ook kijken naar deze mooie optredens en moedig de danser aan!

Het Cultuurgebouw:
Het Cultuurgebouw is ook aanwezig op de SportFair. Zij zullen in voorlezen in het voorleestheater. Kinderen kunnen hier spannende verhalen horen. Wellicht komt er ook nog een poppenkast in het voorleestheater.  Ook geven zij meerdere optredens op het hoofdpodium. Met deze samenwerking wil de SportFair ook cultuur een podium geven om zich te presenteren aan het publiek.

Highland Games
Ook de NK highland games is aanwezig op de SporFFair. De A-klasse is aanwezig om zich te mengen in het “sportieve gevecht” om de fel begeerde titel. Er is ook een doedelzakspeler aanwezig om de mannen te ondersteunen.

SportFair Zeskamp
De kinderen kunnen meedoen met de SportFair zeskamp. Kinderen kunnen sporten naar keus uitproberen en ervaren. Nadat hun ‘stempelkaart’ vol is krijgen zij gratis een ‘basis’ hete pieper, de gezonde snack. Je kunt de stempelkaart op halen bij de informatiestand van de SportFair of neem de kaart mee die op school is uitgereikt.

Toolenburgerplas run
Wijkraad Toolenburg organiseert gelijktijdig met de SportFair de Toolenburgerplas run. Ga de uitdaging aan om 3,3 / 6,6 of 9,9 km te lopen.

Kortom, de SportFair is een mooie dag om gratis kennis te maken met heel veel activiteiten die gemeente Haarlemmermeer heeft. Natuurlijk met het motto: “Zien en Meedoen”.

Op www.sportfair kunt u het hele programma bekijken.
De SportFair wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer, sportservice Haarlemmermeer, het Cultuurgebouw, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer & wijkraad Toolenburg.

Reactie
0

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.